Verwacht: De Samsung Galaxy Tab S3

Verwacht: Jimmy

Samsung heeft sinds 2014 elk jaar een variant van de Galaxy Tab S tablet uitgebracht, en volgens de geruchten staat er voor 2017 weer een nieuw model op de planning. De Samsung Galaxy Tab S3 zou een logisch vervolg zijn op de S2 serie. Deze keer met een nieuwe processor, meer werkgeheugen en een aangepaste behuizing. We weten nog niks zeker, maar met deze pagina hou ik je op de hoogte van alle verse geruchten rondom de Samsung tablet.

DOOR JIMMY, 8 FEBRUARI 2017

Wat denken we te weten?

De Samsung Galaxy Tab S3 wordt waarschijnlijk de logische opvolger van de Samsung Galaxy Tab S2 9,7 inch. De verwachting is dat de Android tablet iets meer gaat lijken op de bekende Samsung Galaxy S telefoonlijn. Het formaat zal met 9,6 inch iets kleiner zijn dan de huidige Tab S2. De behuizing zal iets dunner zijn waardoor het geheel ook wat lichter aanvoelt. Ook gaan er geruchten dat de micro usb aansluiting vervangen wordt door de nieuwe usb c standaard. Een sleuf voor geheugenkaarten zal waarschijnlijk weer aanwezig zijn, samen met een AMOLED beeldscherm waar Samsung bekend om staat. De verwachting is dat de Samsung Galaxy Tab S3 op 26 februari 2017 wordt aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Ontvang een bericht als dit product leverbaar is

  • Verwachte aankondiging: 26 februari 2017
  • Verwachte releasedatum: lente van 2017

Foto toont Tab S3 met S Pen 13 februari 2017 - Bron: Winfuture.de
In een uitgelekte foto van de vermoedelijke Samsung Galaxy Tab S3 is wordt de tablet afgebeeld in combinatie met de S Pen. Deze stylus is tot nu toe alleen geleverd bij de Samsung Galaxy Note smartphone serie. Dit kan duiden op de komst van Galaxy Note functionaliteiten op de nieuwe Samsung Galaxy Tab.

Nieuw Samsung Galaxy Tab

De geruchten

Processor en werkgeheugen upgrade 1 februari 2017 - Bron: Hardware.info
Een nieuwe versie van een bestaande tablet gaat vaak gepaard met net wat snelle hardware. Volgens de geruchten bevat de Samsung Galaxy Tab S3 een Snapdragon 820 processor, dezelfde processor als in smartphones uit het duurdere segment. Ook het werkgeheugen zou een upgrade krijgen van 3 GB naar 4 GB.

Een 9,6 inch formaat 31 januari 2017 - Bron: Tweakers.net
Volgens Tweakers.net zal de Samsung Galaxy Tab S3 een 9,6 inch formaat hebben. Daarmee zal de tablet waarschijnlijk net wat kleiner zijn dan de Samsung Galaxy Tab S2. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat alleen de randen rondom het scherm kleiner worden, maar dat de grootte van het scherm hetzelfde blijft.

Eerder bekeken door jou