Aangekomen: De Samsung Galaxy Tab S3

Aangekomen

Samsung heeft sinds 2014 elk jaar een variant van de Galaxy Tab S tablet uitgebracht, en volgens de geruchten stond er voor 2017 weer een nieuw model op de planning. Dat klopte helemaal, want in februari werd de Samsung Galaxy Tab S3 aangekondigd. Op deze pagina vertel ik je graag meer over de nieuwste tablet van Samsung.

DOOR JIMMY, 8 FEBRUARI 2017

Aangekomen: De Samsung Galaxy Tab S3

Het uiterlijk
De Samsung Galaxy Tab S3 is het vlaggenschip onder de Android tablets van Samsung in 2017. Het is een 9,7 inch tablet en daarmee de logische opvolger van de Samsung Galaxy Tab S2 9,7 inch. De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een glazen behuizing met een aluminium frame. Het sAMOLED beeldscherm heeft een resolutie van 2048 x 1536 net zoals zijn voorganger. Deze keer betreft het echter een HDR paneel, waardoor een groter kleurenspectrum beschikbaar is. Dit zorgt voor mooiere kleuren tijdens het kijken van films en series.

De specificaties
Verder beschikt de Samsung Galaxy Tab S3 over een krachtige Snapdragon 820 quad core processor voor het bewerken van foto's en video's en het spelen van wat games. Dit gaat gepaard met 4 GB werkgeheugen voor mulitasken en 32 GB flashgeheugen voor al je apps. Het flashgeheugen breid je eenvoudig uit met een micro SD kaart.

  • Aankondiging: 26 februari 2017
  • Release datum: 31 maart 2017


Vergelijk de Samsung Galaxy Tab S3 en Samsung Galaxy Tab S2
Expert review: Samsung Galaxy Tab S3

Bekijk de Samsung Galaxy Tab S3


Wat dachten we te weten?

De Samsung Galaxy Tab S3 wordt waarschijnlijk de logische opvolger van de Samsung Galaxy Tab S2 9,7 inch. De verwachting is dat de Android tablet iets meer gaat lijken op de bekende Samsung Galaxy S telefoonlijn. Het formaat zal met 9,6 inch iets kleiner zijn dan de huidige Tab S2. De behuizing zal iets dunner zijn waardoor het geheel ook wat lichter aanvoelt. Ook gaan er geruchten dat de micro usb aansluiting vervangen wordt door de nieuwe usb c standaard. Een sleuf voor geheugenkaarten zal waarschijnlijk weer aanwezig zijn, samen met een AMOLED beeldscherm waar Samsung bekend om staat. De verwachting is dat de Samsung Galaxy Tab S3 op 26 februari 2017 wordt aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

  • Verwachte aankondiging: 26 februari 2017
  • Verwachte releasedatum: lente van 2017

Foto toont Tab S3 met S Pen 13 februari 2017 - Bron: Winfuture.de
In een uitgelekte foto van de vermoedelijke Samsung Galaxy Tab S3 is wordt de tablet afgebeeld in combinatie met de S Pen. Deze stylus is tot nu toe alleen geleverd bij de Samsung Galaxy Note smartphone serie. Dit kan duiden op de komst van Galaxy Note functionaliteiten op de nieuwe Samsung Galaxy Tab.

De geruchten

Processor en werkgeheugen upgrade 1 februari 2017 - Bron: Hardware.info
Een nieuwe versie van een bestaande tablet gaat vaak gepaard met net wat snelle hardware. Volgens de geruchten bevat de Samsung Galaxy Tab S3 een Snapdragon 820 processor, dezelfde processor als in smartphones uit het duurdere segment. Ook het werkgeheugen zou een upgrade krijgen van 3 GB naar 4 GB.

Een 9,6 inch formaat 31 januari 2017 - Bron: Tweakers.net
Volgens Tweakers.net zal de Samsung Galaxy Tab S3 een 9,6 inch formaat hebben. Daarmee zal de tablet waarschijnlijk net wat kleiner zijn dan de Samsung Galaxy Tab S2. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat alleen de randen rondom het scherm kleiner worden, maar dat de grootte van het scherm hetzelfde blijft.

Geschreven door: Jimmy

Eerder bekeken door jou